O društvu

Hrvatsko društvo za audiologiju i fonijatriju (HDAF) osnovano je u Zagrebu 1993. godine. Osnivači su bili Damir Gortan, Josip Jurković, Branko Kekić, Đurdjica Dovžak Kokić, Đurđica Kovač, Anica Resler, Mihael Ries, Robert Trotić i Santa Večerina Volić. Prva predsjednica bila je prof. dr. Santa Večerina Volić, prvi dopredsjednik bio je prof. dr. Damir Gortan, prva tajnica bila je dr. Đurđica Kovač, a prva rizničarka bila je dr. Anica Resler. Sjedište Hrvatskog društva za audiologiju i fonijatriju bilo je u Klinici za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata Kliničkog bolničkog centra Zagreb, u Zagrebu, Šalata 4.

Drugo predsjedništvo HDAF-a izabrano je 1997. godine, a treće 2011. godine. U oba saziva predsjednik HDAF-a bio je prof. dr. Damir Gortan, dopredsjednik dr. Damir Ivković, tajnica dr. Đurđica Kovač, a rizničar dr. Ivan Vladika. Tijekom tog razdoblja sjedište Hrvatskog društva za audiologiju i fonijatriju bilo je u Klinici za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata Kliničkog bolničkog centra Zagreb, u Zagrebu, Šalata 4, a kasnije Kišpatićeva 12.

Četvrti i peti saziv Predsjedništva HDAF-a izabran je 2015. godine i ponovno izabran na još jedan mandat 2019. Sjedište Hrvatskog društva za audiologiju i fonijatriju je u Klinici za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, u Zagrebu, Vinogradska 29.

Šesti i aktualni saziv Predsjedništva HDAF-a izabran je krajem 2023. godine, a sjedište Hrvatskog društva za audiologiju i fonijatriju je u Klinici za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, u Zagrebu, Vinogradska 29.

Prva predsjednica HDAF-a: prof. dr. Santa Večerina Volić

Drugi predsjednik HDAF-a u dva mandata: prof. dr. Damir Gortan

Hrvatsko društvo za audiologiju i fonijatriju (HDAF) osnovano je 1993. godine u Zagrebu, a ciljevi su mu unaprijediti audiološku i fonijatrijsku znanost i istraživanja, učenje, praksu i utjecaj. Mi smo vodeće hrvatsko stručno društvo za sve profesionalce integrirane u najnovijoj znanosti i njezinoj primjeni u poboljšanju života ljudi s problemima sluha, ravnoteže, glasa i govora u Hrvatskom liječničkom zboru. Članstvo u HDAF-u je multidisciplinarno. Uključuje stručnjake i istraživače u području audiologije i fonijatrije, obrazovne stručnjake i zdravstvene profesionalace kao što su specijalisti otorinolaringolozi, ORL-audiolozi, ORL-fonijatri i kliničko osoblje poput audiologa-audiometrista, fizioterapeuta, radnih terapeuta, terapeuta za sluh, ravnotežu, glas i govor. Članovi našeg društva su redoviti, pridruženi, počasni i međunarodni.

Uplatnica za članarinu